Laura van den Berg – van Oosten

Ik train inmiddels al zo’n kleine 8 jaar bij Personal Gym. Al die tijd had ik 2 x per week met een personal trainer. Voor mij was dit een “goede stok achter deur” om een goede basis conditie te behouden.

Maar lekker in mijn vel zat ik niet. Een eigen bedrijf, een druk gezin, een rijk sociaal leven en de eigenschap om mijn voeding volledig af te laten hangen van de ‘rush van de dag’, maakte dat ik toch een behoorlijk overgewicht had.

Aan het begin van de zomer van 2023, kwam het besef. Met mijn 50e verjaardag in het verschiet en het bewustzijn dat ik eindelijk écht blij wilde zijn met mezelf. Ik wist ik… het moest gewoon anders…… Geïnspireerd door sociale media, zag ik, dat anderen het ook deden.

En zo legde ik mijn vraag bij Huub neer. Hij maakte voor mij een programma op maat, een super strak schema van 6 weken. Clean eten, intermittent Fasting, koolhydraat arm, geen alcohol, 4 x per week krachttraining in combinatie met cardio (2x met PT en 2x zelfstandig, waarbij er een schema in de app voor me klaar stond)  Op de andere 3 dagen moest ik in ieder geval 10.000 stappen zetten. Verder werd mijn slaapritme in kaart gebracht en kreeg ik ook daar richtlijnen in.

De knop ging om en binnen 6 weken was ik 10 kilo lichter! In die 6 weken heb ik me strikt aan mijn schema gehouden en de dagelijkse begeleiding en motivatie hebben me enorm geholpen en ondersteund. Na die eerste 6 weken werd het schema iets ‘socialer’. M.a.w. een etentje kon weer en incidenteel een wijntje was ook geen probleem. En zo werd het steeds verder uitgebouwd.  Bewust keuzes leren maken, met af en toe wat extra’s, of ruimte voor iets lekkers. Maar wat ik vooral heb geleerd is hoe mijn lijf regeert en hoe ik op een gezonde manier met voeding om kan gaan. Ik ben dan ook helemaal niet bang dat ik weer aankom. Mijn hele leefstijl is zo veranderd! Waar ik altijd de situatie of anderen liet bepalen hoe mijn voeding en ritme eruit zagen, heb ik nu zelf de regie over mijn lijf en leven. De omstandigheden zijn de afgelopen maanden niet veranderd, met hulp van Personal Gym heb ik zelf geleerd hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Daar ben ik Huub en zijn team ontzettend dankbaar voor!

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Ben ik bijna 20 kg lichter en Ik heb mijn streef gewicht bereikt. Ik ben 4 kleding maten naar beneden gegaan (van maat XL naar een S) Ik kan mezelf niet herinneren wanneer ik zó goed in mijn lijf zat. Ik heb pas geleden mijn 50e verjaardag gevierd en kan met trots zeggen, ik heb mijn beste fysiek ooit!

 • Locatie

  PersonalGym Beverwijk

 • Personal trainer

  Huub de Vreede

 • Focuspunten

  Basis conditie
  Afvallen
  Leefstijlaanpassing